Jak vyrostlo jezírko - splněný sen

 

Vyrůstal jsem na vesnici a od útlého věku bylo mým velkým přáním, abychom měli na zahradě potok nebo alespoň potůček a já si tam mohl udělat hráz a mít jezírko.

Takový potok a jezírko, které bude obklopené různými květinami, lekníny, sem tam v něm žbluňkne žába nebo vykoukne rak či nějaká rybka.

Od snu k realitě bylo daleko. Neměl jsem to štěstí, abychom na naší zahradě a později při koupi pozemku pro dům, potok či potůček měli.

Moje přání se nakonec uskutečnilo, ale bez nápadu a vynaložené aktivity by jezírko nevzniklo. Výsledek mě natolik ohromil, že se rád s Vámi podělím o možnost mít své vlastní.

První realizací bylo před mnoha lety mé vlastní jezírko, ve kterém jsem dokázal propojit funkčnost malého umělého potůčku, k jednoduchému vytvoření samočistícího jezírka s množstvím ryb a neustále průzračnou vodou.

Jezírko by mělo působit tak, aby pohled na něj byl příjemný, relaxační, zkrátka takový, který vábí člověka k němu usednout, pozorovat a vypít si u něj třeba šálek dobré kávy nebo skleničku vína.

K jezírku neodmyslitelně patří různé druhy dekorů v podobě kamenů, drobných kamínků, skalniček, vodních rostlin a různých druhů rybek od obyčejných rybničních po barevné varianty okrasných ryb.

Každá moje realizace jezírka a skalky je naprostý originál, protože se snažím vcítit do daného prostředí a vytvořit projekt tak, aby bylo maximálně dosaženo nejen přání Vaše, ale také využity přednosti daného místa nebo naopak potlačeny rušivé elementy.

Uvědomuji si také to, že ne každý disponuje zahradou a velkým domem.

Dokáži skloubit floru s jezírkem a potůčkem rovněž v interiérech, na balkonech i terasách.

 

Těším se na tvorbu nových originálů.


Fotogalerie